Plinske instalacije

Notranje plinsko omrežje mora biti položeno samostojno, v podometni ali nadometni izvedbi ali v prezračevanem jašku oziroma kanalu. Material cevi je lahko jeklo ali baker, varjenje in lotanje instalacije pa lahko izvajajo samo pooblaščeni varilci.

Notranje instalacije v hiši, glede na etažno delitev ali skupni kletni del, vsebujeta naslednje elemente instalacije in razvodne plinske povezave: priključna povezava z zunanjim omrežjem oziroma v terenu vodena zunanja plinska povezava, zaščitni prehodni del, izolirni kos in ločljiva zveza in glavni zaporni ventil na nemerjeno plinsko razvodno omrežje do posameznih merilnih mest, regulator tlaka, zaporni element plinomera, merjeni razvod plina z odcepi do posameznih plinskih trošil, priključno zaporna armatura trošila, zaporni element s termičnim varovalom in priključni vodi do plinskega trošila.

V kolikor je instalacijo sistema izvajala pooblaščena oseba z upoštevanjem vseh predpisov ter v njo nismo posegali sami, kar je seveda nedopustno in nevarno, je plin varen za uporabo. V nadaljevanju postopka eventuelno poškodovane plinske instalacije ne poskušamo popravljati sami, ponovna uporaba plina pa je dovoljena samo po ugotovljenem brezhibnem stanju instalacije.

sl01 sl02 sl03

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več