Vodovod in kanalizacija

sl01 sl02 Vodovodne instalacije nam omogočajo oskrbo zgradb in domovanja z vodo, kar vključuje tudi izdelavo vodovodnega omrežja v zgradbi in namestitev porabniških priključkov oziroma sanitarne opreme.

Ločeno vodimo vodovodne instalacije za toplo in hladno vodo,ter cirkulacijo. Vodovodni razvod je lahko izdelan iz pocinkanih jeklenih cevi, plastificiranih aluminijastih cevi in drugih materialov.

Sanitarna oprema, ki se vgrajuje, je lahko izdelana iz različnih materialov. Najpogosteje srečujemo opremo iz sanitarne keramike, emajlirano pločevino ali lito železo različnih cenovnih razredov. Iztočne armature so kovinske z različno površinsko obdelavo.

V okviru vodovodnih instalacij je potrebno poleg dovodov oziroma tlačne instalacije, ločeno obravnavati tudi odtočno instalacijo namenjeno odvodu odpadnih voda in njeno priključitev na kanalizacijski sistem zgradbe.

sl03Pri izdelavi odtočne instalacije se za horizontalne odvode iz etaže v veliki meri uporabljajo cevi iz PVC ustreznih dimenzij, medtem, ko je pri vertikalnih odvodih, ki povezujejo odtočne instalacije iz posameznih nivojev poleg PVC pogosto uporabljan material tudi lito železo.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več